Uscator RufeUtile

Uscatorul de rufe – prezentare tehnologii folosite

Odata cu imbunatatirea nivelului de trai din tara noastra se simte o crestere semnificativa a cererii de cumparare pentru uscatorul de rufe. De aceea, am considerat ca este oportun sa facem o prezentare a acestui produs electrocasnic, mai putin prezent pana acum in locuintele romanilor.

Nu ne propunem sa prezentam caracteristici sau functii ale unui produs anume, ci vom pune accentul pe diferentele dintre tipurile constructive pentru uscatorul de rufe.

In situatia in care doresti sa schimbi electrocasnicile din casa si ai ajuns la masina de spalat rufe, nu ar strica citesti inainte de a o achizitiona si articolul nostru: Cum aleg masina de spalat rufe potrivita.

Stim sau macar banuim ca fiecare dintre cei care au dorit sau au achizitionat un uscator de rufe au auzit de uscatorul de rufe in condensare si pompa de caldura. Mai stim sau la fel, macar banuim faptul ca la intrebarea adresata agentului de vanzare din magazin, despre ce inseamna tehnologia in condensare si pompa de caldura, raspunsurile au venit evazive, incomplete sau chiar total pe langa adevar.

Tocmai de aceea vom incerca sa clarificam aspectele legate de diferentele constructive si de tehnologie folosita la uscatoarele de rufe prezente pe rafturile magazinelor.

Uscatorul de rufe – tipuri constructive

Vom incepe prezentarea cu cea mai noua si moderna tehnologie constructiva pentru un uscator rufe, si anume:

1. Uscatorul de rufe cu condensare si pompa de caldura

Acest tip de uscator combina doua tegnologii si anume condensarea si pompa de caldura. Aceste uscatoare functioneaza cel mai eficient din punct de vedere energetic dintre toate produsele cu functia de uscare, utilizand cea mai mare parte a energiei aerului de evacuare fierbinte in urmatoarea etapa, cea de uscare.

La un uscator cu condensare si pompa de caldura, aerul cald trece prin tamburul uscatorului, deci prin rufele umede. Odata cu aceasta trecere, aerul preia umezeala din rufe si o trimite apoi in pompa de caldura. Aici, aerul cald este racit utilizand un lichid de racire iar condensul rezultat este colectat intr-un recipient sau, in functie de model, evacuata printr-un furtun de evacuare la reteaua de canalizare.

Uscatorul de rufe - prezentare tehnologii folosite

2. Uscatorul de rufe cu condensare

Uscatorul de rufe cu condensare este varianta constructiva mai ieftina si mai putin performanta decat tipul de uscator prezentat mai sus. La fel ca precedentul el poate fi montat oriunde in locuinta deoarece nu necesita obligatoriu furtun de evacuare deoarece circuitul de aer este inchis.

Ca si principiu de functionare, aerul rece este trecut prin tamburul uscatorului de unde preia umiditatea din rufele calde, iar apa rezultata prin condensare la intalnirea cu aerul rece din condensator, este colectata in recipientul de colectare, recipient care trebuie apoi golit, recomandat dupa fiecare ciclu de uscare. Timpul de uscare al rufelor este mai mare decat la modelul de uscator anterior si de aici si un consum de energie electrica marit.

Pentru intelegerea completa a principiului de functionare va rugam sa urmariti urmatorul clip video

3. Uscatorul de rufe cu ventilatie

In pierdere mare de viteza si din ce in ce mai rar intalnit prin magazine, uscatorul de rufe cu ventilatie este cel mai putin performant dintre toate uscatoarele de rufe si prezinta marele dezavantaj ca montarea este obligatorie a fi facuta langa ofereastra. Deoarece circuitul de aer nu este unul inchis, este necesar sa scoateti tubul de evacuare a aerului umed, lucru careeste destul de deranjant, mai ales pe timpul iernii cand temperatura exterioara este scazuta.

Acestea fiind spuse, cu siguranta nu veti mai avea probleme legate de intelegerea tipurlor constructive pentru uscatorul de rufe, iar timpul petrecut pentru alegerea produsului corespunzator nevoilor tale sa fie mult diminuat.

Cum alegi cea mai buna masina de spalat vase
Previous post

Cum alegi cea mai buna masina de spalat vase

Samsung WW80H7410EW pareri
Next post

Masina de spalat rufe Samsung WW80H7410EW - pareri

masina-de-spalat

masina-de-spalat

Pasionat de tehnologie si de impactul acesteia asupra calitatii vietii oamenilor. Doresc sa ofer o experienta placuta cititorilor acestui site prin prezentarea unor opinii personale sau a unor informatii utile legate de masina de spalat, fie ca vorbim de masina de spalat rufe, masina de spalat vase sau uscatorul de rufe.

No Comment

Lasa un comentariu daca ai ceva de spus.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.